سفارش تبلیغ
صبا ویژن

همه چیز در مورد پزشکی

تغذیه سالم در روزهای آلودگی هوا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
یک متخصص تغذیه با اشاره به اهمیت تامین سه ویتامین A، E و C برای سالم تر بودن بدن به خصوص در روزهای آلوده هوا، به ارائه نکاتی در این زمینه پرداخت.

مجید حاجی فرجی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، ساختار عسل پزشکی در خصوص توصیه های تغذیه در روزهای آلوده هوا در گفتگو با مهر، گفت: هوای آلوده شامل ترکیبات اکسیدکننده و سمی هستند که متأسفانه به بدن وارد شده و سیستم بدن انسان واکنش های التهابی را در پاسخ به این ترکیبات از خود بروز می دهد به بیان دیگر سیستم بدن این ترکیبات را بعنوان رادیکال های آزاد می شناسد و به مقابله با آن می پردازد.

این متخصص تغذیه با اشاره به این که آنتی اکسیدان ها سطح رادیکال های آزاد اکسید کننده را کاهش می‌دهند تا انسان بدن سالم تری داشته باشد گفت: ژل مدی هانی سه ویتامین A یا همان بتاکاروتن ها که در سبزیجاتی با برگ زرد و قرمز به وفور یافت می شود؛ E در مغز دانه ها و دانه های روغنی و C در ترکیباتی مانند نارنگی، پرتقال و سبزیجات که به مقدار بسیار زیادی یافت می شود منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان های مهم هستند.

او گفت: در کنار این سه گروه عنصر سلنیوم و روی که در گوشت ها و غلات سبوس دار وجود دارند نیز از جمله آنتی اکسیدان های مهم برای مقابله با آلودگی هوا هستند در کنار اینها لبنیات به خصوص لبنیات کم چرب به صورت یک تا محصولات مدی هانی دو واحد در روز میتواند با سردرد، تهوع و سرگیجه ناشی از آلودگی هوا (Air pollution) مقابله کرده.

فرجی گفت: میوه هایی مانند پرتقال، لیمو، گریپ فروت (grapefruit) و به خصوص سیب، سبزیجاتی مانند کلم، گوجه فرنگی به خصوص سیر و پیاز در کاهش خطر رادیکال های آزاد و مقابله با ذرات معلق هوا کمک شایانی می کنند.

او با تأکید بر مصرف بروکلی در وعده های غذایی اظهار‌کرد: متأسفانه یکی از سبزیجاتی که در میان ایرانیان کمتر مصرف می شود کلم بروکلی (Broccoli) است که اگر مرتب مصرف شود علاوه بر خواص بسیار زیادی که دارد میتواند برای مقابله با ذرات معلق هوا کمک کننده باشد در کنار این کدو حلوایی و هویج، بذر کتان، چای سبز و انار نیز خاصیت ضدالتهابی داشته و اثربخشی بسیار بالایی نیز دارند.

تغذیه سالم در روزهای آلودگی هوا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی

این متخصص تغذیه با اشاره به عدم مصرف غذاهای پرچرب در روزهای آلوده هوا گفت: تأمین اسیدهای چرب در روزهای آلوده هوا از طریق مصرف شربت های خانگی کم شیرین همچنین مصرف بذر کتان برای بیماران قلبی و عروقی در سوپ و سالاد و پرهیز از مصرف غذاهای پرچرب، فست فودها، چربی اشباع مانند روغن های حیوانی، غذاهای فرآوری شده، نوشیدنی های گاز دار از جمله نکات بسیار مهمی است که در روزهای آلوده هوا باید نسبت به رعایت آن بیش از پیش توجه شود.



منبع