
به گزارش ایسنا، رضا سعیدی در همایش علمی یکروزه مراقبت از نوزادان نارس که در بیمارستان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت از سال2014 امروز را به نام روز جهانی نارسی نامگذاری کردهاند .
وی افزود: سالانه در کل دنیا حدود 150 میلیون نوزاد به دنیا میآیند که حدود ده درصد اسپری لینوورا این کودکان نزدیک 1.5 میلیون نارس هستند.
عضو هیات علمی دانشکده پزشکی مشهد بیان کرد: به نوزادانی که در حدود کمتر از 37 هفته دارند نارس گفته میشود و به سه دسته کمی نارس ،متوسط و خیلی نارس تقسیم میشوند. نوزادان زیر 26 هفته که کمتر از یک کیلو دارند شدیدا نارس هستند.
سعیدی ادامه داد: نزدیک به ده درصد این 150 میلیون کودک به دلیل نارسی مشکل عروقی فوت میکنند که حدود 1.5 میلیون مرگهای کودکان زیر5 سال مخصوص نوزادان نارس است. طبق بررسی سازمان بهداشت جهانی حدود دویست میلیون نفر کودک زیر پنج سال فوت میشوند؛ چون به تکامل رشد نرسیدهاند .
وی عنوان کرد: در آمریکا انستیتویی برای کودکان نارس وجود دارد که در بررسی انجام شده در سال 2003 بچههایی که بین 500 تا 700 گرم به دنیا میآیند سالانه بی براون حدود 224 هزار دلار و بچههایی که سه کیلویی به دنیا میآیند، حدود هزار دلار هزینه دارند که این ارقام نشان میدهد این کودکان نارس حدود دویست برابر برای نظام سلامت هزینه دارند.
عضو هیات علمی دانشکده پزشکی مشهد درخصوص بررسیهای انجام شده در ایران ادامه داد: در سال 2007 کلیه کودکان نارس در یک سال و فقط در ماه های اول 26 میلیارد برای اقتصاد ایران اسپری پرونتوسان هزینه دارند که اگر آنها دچار معلولیت بشوند، هزینهها چندین برابر میشود.
سعیدی تصریح کرد: از نظر اقتصاد سلامت نارسی مسئله مهم و پرهزینه است. بررسی سازمان جهانی بهداشت و طبق هزینههای هر کشور 90 درصد نوزادان نارس در کشورهای فقیر و فقط ده درصد در کشورهای ثروتمند فوت میشوند.
منبع